Select Page

Ciudad, arte urbano y graffiti

Partint de la idea de ciutat com a espai polític per excel·lència (polis), aquest curs reflexiona sobre la construcció de les metròpolis contemporànies a través de l’exploració i anàlisi de diferents intervencions (espontànies i comissionades) d’artistes de l’art urbà i el grafiti, posant especial èmfasi a la ciutat de Barcelona.

Dirigit a:

Qualsevol persona interessada en la temàtica. Sense coneixements previs

Objectius:

Aprendre a diferenciar i reconèixer l’art públic, l’art urbà i el grafiti, apreciant les seves particularitats específiques.
Reconèixer les fonts artístiques que van propiciar el naixement del street art i el grafiti, així com la manera en la qual van influenciar altres manifestacions culturals contemporànies.
Comprendre els principals lineaments de l’estètica modal, i la seva relació amb el territori en el qual s’inscriu

Metodologia:

Aquest curs és presencial al nostre centre de Barcelona, encara que també pots fer la inscripció per seguir-lo en línia en directe i/o en diferit. Si fas el seguiment en diferit, et farem arribar les gravacions de les sessions del curs i podràs seguir-lo quan i on tu vulguis dins d’un temps limitat.

Aquest curs consta de quatre sessions més una visita urbana comentada, aquesta última voluntària i independent del curs. Pots triar la modalitat de només el curs, o només la sortida o totes dues opcions.

PROGRAMA

Dilluns, 27 de juny

10.00-12.00 h.
Sessió 1: Característiques i definicions de l’art en l’espai urbà (grafiti, post grafiti, Street Art, art públic i art en l’espai públic)

Dimecres, 29 de juny

10.00-12.00 h.
Sessió 2: Contextualització històrica de l’Art Urbà, antecedents i relació amb altres moviments artístics. Influències de l’art urbà en nous corrents artístics, moda i publicitat.

Dilluns, 4 de juliol

10.00-12.00 h.
Sessió 3: Grafiti: orígens, estils, tècniques i la seva introducció en el territori espanyol.

Dimecres, 6 de juliol

10.00-12.00 h.
Sessió 4: Noves tendències en l’art urbà: entre l’espai públic i les institucions de l’art

Visita Art Urbà: (Sortida opcional)

Es visitaran diferents punts de Barcelona en els que es concentren expressions d’art urbà, per a analitzar in situ el paper del grafiti i altres manifestacions artístiques a l’entorn de la ciutat.

Idioma:

Castellà

Hores:

 de 10:00 a 12:00 hores

Dies:

Juny: 27 , 29
Juliol: 4 , 6

Curs presencial i virtual:

Aquesta activitat permet a l’estudiant participar amb assistència presencial o assistència en línia en directe o en diferit, sense necessitat d’anar al centre.

Sortida:

Es realitzarà una visita urbana comentada. Aquesta sortida és opcional i la seva inscripció va a banda dins el mateix curs, és a dir, pots escollir l’opció a l’hora de fer la inscripció.

Ponent:

Gabriela Berti. 

Inscripció:

Devolució de l’import de la inscripció: es farà la devolució de l’import per motius imputables al Consorci, per manca de matrícula, i per a qualsevol altra mena de devolució caldrà presentar la petició degudament justificada.

Tornar a oferta de cursos

Més informació al Centre:

UNED Barcelona
Av. Rio de Janeiro, 56-58
08016 Barcelona
93 396 80 59
activitats@barcelona.uned.es