Select Page

Conferència-tertúlia:

Intel·ligència Artificial vs Intel·ligència Humana, una partida perduda? 

A partir de les victòries obtingudes per les IAs en certs jocs humans, com són els escacs o el go, es va anar generant la idea de que els ordinadors, els seus programaris, podien competir amb la ment i/o intel·ligència humana i fins i tot, guanyar-la.

Amb la irrupció d’un dels conceptes que més controvèrsies genera dins i fora de l’argot dels tecnòlegs, la intel·ligència artificial, ara a l’abast de tothom, el futur s’ha fet present. La revolució de les dades digitals, big data, fa un pas més i ens repte a reflexions que fins ara semblaven reservades a les pagines de la ciència-ficció.

Les IAs automatitzen processos, alguns amb implicacions morals com conduir, que fan replantejar les formes de treballar en la medicina, la judicatura… o la forma en la que pensem els assistents personals (sexuals?)… o com serà l’art o la guerra a partir d’ara?

La ja assumida identitat digital ens obre la porta a parlar de persones digitals, que hauran de ser quelcom més que algoritmes alimentats amb dades del passat, en molts casos plenes de prejudicis.

Modalitat

Presencial

Dia i hora:

Divendres 24 de novembre a les 18:00 hores

Lloc:

UNED Sant Boi de Llobregat
Edifici l’Olivera. Plaça Montserrat Roig, 1
08830 – Sant Boi de Llobregat

 

Idioma

Català – Castellà

Ponent:

Humbert Ruiz, Filòsof i coordinador de la UNED Sènior de Sant Boi

Inscripció gratuïta:

Més informació al Centre:

UNED Sant Boi
Edifici l’Olivera. Plaça Montserrat Roig, 1
08830 – Barcelona
info@santboi.uned.es