Select Page

Història general del Jazz

Un viatge per la història general del Jazz des de les seves arrels a Nova Orleans fins al Jazz més actual.

A través de material audiovisual i de demostracions musicals en viu, entendrem com aquest moviment cultural ha inspirat milers de músics durant més d’un segle, com ha fet ballar milions de persones i ha integrat homes i dones d’orígens diferents, transformant així la nostra societat.

Programa i horari

Dimarts, 25 de juny

10:00 a 11:30 hores

El naixement
Com va néixer el Jazz? Quins van ser els elements que van donar vida a aquest gènere musical de
principi del segle XX? Per què es va escampar a tot el món fent ballar milions de persones? Descobrirem quines van ser les condicions sòcio-musicals que van generar aquest gran fenomen musical que va comptar amb milers de músics i milions de ballarins que no van saber resistir-se al ritme frenètic. Un estil musical innovador que va saber preparar una societat a un canvi que ja no tenia marxa enrere.

Dimecres, 26 de juny

10:00 a 11:30 hores

El gran boom
El jazz es transforma en musica de referencia de la gran massa, sent líder a tots els mitjans de
comunicació. El jazz es converteix en la màxima expressió cultural, un estil de vida sota el nom de swing: la revolució de la musica moderna. Aquest gènere musical es transforma en un enemic de les dictadures i el nazisme del anys 30 i en un símbol de llibertat per tots aquells que creien en la democràcia i en el progrés. El jazz arriba a ser un fenomen cultural irreversible que posa les bases per entendre la nostra societat.

Dijous, 27 de juny

10:00 a 11:30 hores

Modernitat i actualitat
La postguerra, les condicions socials, polítiques i econòmiques canvien la nostra societat i amb ella la nostra forma de fer i entendre la musica. El jazz s’escampa en tot el món desenvolupant-se, fusionant-se amb altres estils, acompanyant els diferents moviments socials de les últimes dècades. Aquest gènere musical ens deixa un gran llegat que ha sabut contribuir a la transformació, al progrés de la nostra societat, integrant homes i dones d’orígens diferents.

Dates:

25, 26 i 27 de juny de 2019

Lloc:

UNED Barcelona

Avda. Rio de Janeiro, 56-58

08016 – Barcelona

Inscripció:

El preu de la inscripció és de 25

Devolució de l’import de la inscripció: es farà la devolució de l’import per motius imputables al Consorci, per manca de matrícula, i per a qualsevol altra tipus de devolució caldrà presentar la petició degudament justificada.

Ponent:

Anthus. Cantant, arranjador i compositor musical. Una de les millors veus masculines de jazz del paíx, segons la crítica. Va descobrir el jazz a Dublín on es va llicenciar en jazz i Performance per la Guilhall Trinity University

A qui va adreçat:

A totes les persones interessades pel món de la música i la cultura.

Objectius:

Fer un recorregut general per la història del jazz.
Entendre com va transformar la cultura i la societat.
Veure com es transforma en música de masses.

Metodologia:

Classe magistral, projeccions i demostracions musicals en viu.

Hores lectives :

4 hores i 30 minuts

Més informació:

UNED Barcelona

Av. Rio de Janeiro, 56-58

08016 Barcelona

93 396 80 59