Select Page

La febre del Swing

Un recorregut per l’era més efervescent del jazz dels anys 30: el swing!

La història més vibrant d’una època que va donar vida a una nova forma d’entendre la música, el ball, i tota una societat. Una dècada que va veure néixer les més extraordinàries big bands, els solistes més virtuosos, les primeres estrelles vocals, i milions de persones que desbordaven les pistes de ball.

Entendrem com el swing es va transformar en cultura, en una forma de ser, d’entendre la vida i, que després de tants anys, en podem encara tastar els sons més emocionants, els ritmes més variats, tot un llegat que encara ens fa vibrar.

Objectius:

Donar a conèixer nocions d’història de la música i com, en aquest cas el swing, ha estat capaç de transformar la nostra societat, ha donat vida a altres estils musicals i ha integrat persones de cultures i tradicions diferents.

Modalitat:

En línia (plataforma GoogleMEET)

Material necessari:

Connexió a internet

Compte de Google (Gmail)

Micro i càmera

Ordinador o dispositiu mòbil

PROGRAMA

Swing: el naixement

Com va néixer el swing? Qui el va inventar? Quan va començar a sonar en les pistes de ball i a la ràdio? Coneixerem els pares d’aquest estil musical dels anys 30, les condicions socials que van portar a joves, i no tant joves, a viure la febre del swing. Descobrirem com aquest nou gènere musical va encetar el progrés de tota una societat i, com ben aviat,  va desembarcar a tot el món per fer ballar milions de persones.

Swing: el gran boom

El swing va envair totes les ciutats. L’escoltaves en les trompetes virtuoses dels músics, en les grans orquestres, en les ones radiofòniques que entraven a les cases dels americans, en les veus de les primeres estrelles de la música, el veies en el ball frenètic dels aficionats. El swing arribava també a Europa amb un so únic i vibrant que inspiraria els músics de casa nostra. Era el gran boom, era la febre del swing.

A qui va adreçat:

La conferència va dirigida al públic en general. No cal tenir coneixements previs ni de música, ni d’història de la mateixa.

Idioma:

Català

Hores lectives:

3 hores

Dies i hora:

Dilluns i Dijous de 10:30 a 12:00 hores

Juliol: 6 i 9

Ponent:

Anthus. Cantant, arranjador i compositor musical. Una de les millors veus masculines de jazz del país, segons la crítica. Va descobrir el jazz a Dublín on es va llicenciar en Jazz i Performance per la Guilhall Trinity University.

Preu de la inscripció:

15€

Inscripció:

Devolució de l’import de la inscripció: es farà la devolució de l’import per motius imputables al Consorci, per manca de matrícula, i per a qualsevol altra tipus de devolució caldrà presentar la petició degudament justificada

 

Més informació al Centre:

UNED Barcelona
Av. Rio de Janeiro, 56-58
08016 Barcelona
93 396 80 59
activitats@barcelona.uned.es