Select Page

La febre del Swing

ACTIVITAT ANUL·LADA
Anirem informant puntualment de les circumstàncies que puguin modificar aquesta situació.

Un recorregut per l’era més efervescent del jazz dels anys 30: el swing!
La història més vibrant d’una època que va donar vida a una nova forma d’entendre la música, el ball, i tota una societat. Una dècada que va veure néixer les més extraordinàries big bands, els solistes més virtuosos, les primeres estrelles vocals, i milions de persones que desbordaven les pistes de ball.
Entendrem com el swing es va transformar en cultura, en una forma de ser, d’entendre la vida i, que després de tants anys, en podem encara tastar els sons més emocionants, els ritmes més variats, tot un llegat que encara ens fa vibrar.

A qui va adreçat:

La conferència va dirigida a tota mena d’assistents. No calen coneixements previs ni de música, ni d’història de la mateixa.

Objectius:

Donar a conèixer nocions d’història de la música i com, en aquest cas el swing, ha estat capaç de transformar la nostra societat, ha donat vida a altres estils de música i ha integrat persones de cultures i tradicions diferents.

Metodologia:

Es farà servir material audiovisual i fotografies per realitzar la conferència.

PROGRAMA
Divendres, 8 de maig

 

de 09:30 a 11:00 hores

Swing: el naixement
Com va néixer el swing? Qui el va inventar? Quan va començar a sonar en les pistes de ball i a la ràdio? Coneixerem els pares d’aquest estil musical dels anys 30, les condicions socials que van portar a joves, i no tant joves, a viure la febre del swing. Descobrirem com aquest nou gènere musical va encetar el progrés de tota una societat i, com ben aviat, va desembarcar a tot el món per fer ballar milions de persones.

Dimarts, 15 de maig

de 9:30 a 11:00 hores

Swing: el gran boom
El swing va envair totes les ciutats. L’escoltaves en les trompetes virtuoses dels músics, en les grans orquestres, en les ones radiofòniques que entraven a les cases dels americans, en les veus de les primeres estrelles de la música, el veies en el ball frenètic dels aficionats. El swing arribava també a Europa amb un so únic i vibrant que inspiraria els músics de casa nostra. Era el gran boom, era la febre del swing.

Idioma:

Català

Hores lectives:

3 hores

Dies i hora:

Maig: 8 i 15

De 09:30 a 11:00 hores

Lloc:

UNED Barcelona
Avda. Rio de Janeiro, 56-58
08016 – Barcelona

Ponent:

Anthus: Cantant, arranjador i compositor musical. Una de les millors veus masculines de jazz del país, segons la crítica. Va descobrir el jazz a Dublín on es va llicenciar en Jazz i Performance per la Guilhall Trinity University.

Inscripció:

El preu del curs és de 15€

Devolució de l’import de la inscripció: es farà la devolució de l’import per motius imputables al Consorci, per manca de matrícula, i per a qualsevol altra tipus de devolució caldrà presentar la petició degudament justificada

 

Més informació al Centre:

UNED Barcelona
Av. Rio de Janeiro, 56-58
08016 Barcelona
93 396 80 59
activitats@barcelona.uned.es