Select Page
Qui som?

La nostra història

Qui som?

La nostra història

Inici » Qui som? » Consorci Universitari » La nostra Història

El Centre Associat a la UNED de Terrassa, es va crear l’any 1990 fruit d’una iniciativa de l’ajuntament egarenc. Per a la seva posada en funcionament es va crear un Consorci universitari constituït per l’Ajuntament de Terrassa i la UNED, que era l’estructura legal que donava cobertura al centre.

Des dels seus inicis el Centre va comptar amb la complicitat d’altres ajuntaments que també volien oferir un servei universitari als seus ciutadans. En el curs 1992/93 s’inaugura la seu de Santa Coloma de Gramenet, en el 1993/94 les seus de Cornellà de Llobregat, Canet de Mar i, gràcies a un acord amb la Diputació de Barcelona, una delegació del centre a Barcelona, en les instal·lacions de l’Escola de Formació d’Adults Can Batlló, en el recinte de l’Escola Industrial. El curs 1998/99, i de nou gràcies a la iniciativa de la Diputació de Barcelona, aquesta delegació passa a tenir una seu pròpia en un dels edificis de la Maternitat de Barcelona. En el curs 1995/96 s’incorporen les seus de Sant Pere de Ribes, que mantindrà la seva activitat fins al curs 2005/06, i la de Cardona que solament va estar activa quatre cursos. El 2002/03 s’incorpora la seu de Sant Boi de Llobregat i el 2005/06 l’aula de Montmeló que va estar en actiu fins al curs 2019/20. L’última incorporació al Consorci ha estat l’aula de Cabrils en el curs 2023/24.

Al llarg de l’any 2012, el Consorci universitari que regeix el centre modifica els seus estatuts i incorpora com a patrons els Ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet i Sant Boi de Llobregat. És en aquest moment que el centre canvia el seu nom pel de Centre Associat a la UNED de la província de Barcelona. El juliol d’aquest mateix any s’inaugura la nova seu de la UNED a Barcelona, ubicada a l’Avinguda Rio de Janeiro 56-58, que passa a ser la seu de referència del centre.

A finals del curs 2013/14 s’acorda el tancament de la seu de la Maternitat.

La Junta Rectora del Consorci de 21 de juny de 2017 aprova la demanada presentada per l’Ajuntament de Terrassa de separació del Consorci i el tancament de la Seu de la UNED a Terrassa.

El Centre Associat a la UNED de la província de Barcelona te seus a: