Select Page

27/04/2019_Sortida MNAC. El model de la pintura veneciana i la seva aplicació en la pintura catalana del S. XX

Durant el s. XVI a Venècia sorgeix una nova forma de pensar l’art de la pintura. Els mestres venecians com Tiziano, Tintoretto o Veronès proposen noves tècniques, nous temes i noves formes d’entendre l’art d’aquell moment. A partir de llavors, aquest nou acostament cala amb força i es converteix en canònic, trobant seguidors en tot el continent europeu i durant totes les èpoques. Avui dia és impossible entendre el Barroc, el Romanticisme o fins i tot l’Impressionisme o l’Expressionisme abstracte sense haver entès abans les innovacions que els venecians van proposar en aquell moment.

Responsable de l’activitat:

Ioannis Mouratidis
ProfesSor tutor del Model Venecià en la Pintura Occidental i els Realismes en l’Art Barroc

Lloc de trobada:

A la porta del MNAC

Parc de Montjuïc, s/n

08038 Barcelona

 

Dia:

27 d’abril de 2019

LLOC DE TROBADA

Dissabte, 27 d’abril

10:30 hores

Lloc de trobada:

A la porta del MNAC

Parc de Montjuïc, s/n

08038 Barcelona

Inscripcions

El preu de la inscripció és de 8€ per a àmbit UNED i 10€ per la resta.


Devolució de l’import de la inscripció: es farà la devolució de l’import per motius imputables al Consorci, per manca de matrícula, i per a qualsevol altre tipus de devolució caldrà presentar la petició degudament justificada.


Dirigit a

A totes les persones interessades interessades en la pintura moderna. D’especial interès per als estudiants de les assignatures: El Model venecià en la pintura Occidental, Els realismes del Barroc, altres assignatures d’art modern


Objectius
L’objectiu de la visita serà que els alumnes coneguin de prop obres característiques d’aquest període que el Museu Nacional de Catalunya custòdia i que aprenguin a valorar-les posant-les en relació amb obres d’èpoques posteriors i més precisament amb les dels pintors catalans dels principis del segle XX.
Alhora serà molt interessant que vegin la nova proposta expositiva que la Institució ha elaborat precisament per a aquest període i així començar a reflexionar sobre la rellevància d’un bon projecte museogràfic.

 

Informació del Centre

UNED Barcelona
Av. Rio de Janeiro, 56-58
08016 Barcelona
93 396 80 59
activitats@barcelona.uned.es