Select Page

Aquesta formació està pensada com un primer contacte amb la llengua catalana per a un alumnat nouvingut. Aquests provenen de diversos orígens i no sempre tenen coneixements d’alguna llengua romànica. Per aquest motiu, com treballarem les habilitats lingüístiques dependrà molt de la composició del grup i el seu grup lingüístic d’orígen.

PROGRAMA

Utilitzem el llibre Català per Adults bàsic 1 per vertebrar les classes junt amb altres materials d’interès que aporto a les classes, material escrit i àudios, però el punt previ per les primeres dues hores de classe seria:
1. Introducció dels alumnes al contingut del curs, treballem presentacions: ens coneixem.
Partint d’això, en funció del nivell de l’alumnat, es trien les activitats més adients per treballar la comprensió oral i escrita i l’expressió oral del grup. Si en el grup no hi ha homogeneïtat de nivells, caldrà detenir-se més en la comprensió i expressió oral durant un temps per igualar-los.

2. A partir d’aquest treball d’inici, començarem amb la temàtica del llibre. Les classes comencen amb un recordatori del que hem treballat en l’anterior i en general, l’estructura de treball dels temes és:
• Objectiu comunicatiu: què tractarem en aquest tema, què en sabeu, quines coses hi treballarem.
• Comprensió de textos i converses
• Lèxic
• Gramàtica
• Treballem tot el que hem après – conclusió de la classe
• Parlem d’algun tema relacionat amb el que hem treballat, comparant amb el seu lloc d’orígen i les seves experiències i també de fets del context cultural català que en puguin tenir relació.

Bibliografia

Català per adults bàsic 1 – Editorial Barcanova i materials del Consorci per a la Normalització Lingüística, entre d’altres

Dia i hores:

Dimecres de 18:00 a 20:00 hores

Hores lectives:

30 hores

Calendari:

octubre: 9, 16, 23, 30
novembre: 6, 13, 20, 27
desembre: 4, 11, 18
gener: 8, 15, 22, 29

Idioma:

Català

Lloc:

Espai Can Pepito Maco
Mestre J.Jambert, 4
08348 Cabrils

Ponent:

Maribel Macià Ubach: Professora de català

Inscripcions:

Devolució de l’import de la inscripció: es farà la devolució de l’import per motius imputables al Consorci, per manca de matrícula, i per a qualsevol altra mena de devolució caldrà presentar la petició degudament justificada.

Tornar a cursos i activitats

Per a més informació al centre:

OAC
C/Domènec Carles, 1
08348 – Cabrils
93 753 96 60
infocabrils@barcelona.uned.es