Select Page

Conferència:

“Las Sinsombrero” Mujeres olvidadas de la generación del 27

“Les Sensebarret” també conegudes com a artistes i intel·lectuals de la Generació del 27, durant els anys 30 van tractar de canviar les normes socials i culturals i participar en la modernització del país.
“Un dia de 1920 se’ns va ocórrer a Federico (García Lorca), a Dalí, a Margarita Manso i a mi llevar-nos el barret perquè dèiem que semblava que estàvem congestionant les idees, i travessant la Porta del Sol ens van apedregar cridant-nos de tot”. Així narra Maruja Mallo l’anècdota que donaria nom moltes dècades més tard a una generació de dones nascudes entre 1898 i 1914 que va decidir fer aquest, a priori, inofensiu gest com un mode de reivindicar el seu paper intel·lectual en un món dominat pels homes. Conegudes també com  les artistes i intel·lectuals de la Generació del 27, es tractava de pintores, poetes, novel·listes, escultores i il·lustradores que amb els seus treballs i activisme van tractar de canviar la concepció i les normes existents a l’Espanya dels anys 20 i 30.  Trencadores, transgressores, valentes i lluitadores, van entrar sense complexos en el món artístic de l’època, enfrontant-se a les normes socials, encara que després de la Guerra Civil van ser silenciades i oblidades.

Modalitat

Presencial

Dia i hora:

Dimarts 28 de novembre de 17 a18:00 hores

Lloc:

UNED Cornellà
Centre Cultural García – Nieto
Mossèn Andreu, 15, 3ªplanta
08940 – Cornellà de Llobregat

 

Idioma

Castellà

Ponent:

Mª Carmen Romero López 
Professora jubilada de secundaria de l’IES Ferrer i Guardia de St. Joan Despí. Allí exerceix la docència de l’assignatura de Llengua i Literatura Castellanes. Actualment forma part de la junta de l’Associació per a la Memòria Històrica i Democràtica del Baix Llobregat i Secretaria de Dona, Cultura i Memòria de CCOO BLLAPAG.

Inscripció gratuïta:

Més informació al Centre:

UNED Cornellà
Centre Cultural García – Nieto
Mossèn Andreu, 15, 3ªplanta
08940 – Cornellà de Llobregat
info@cornella.uned.es