Select Page

Coneix el que menges nivell II

L’alimentació i la nutrició avancen cada dia amb nous coneixements, basats en els estudis constants que es fan i les evidències científiques que ens ofereixen.
Les investigacions actuals han demostrat una relació estreta entre l’alimentació i el risc a desenvolupar certes malalties cròniques.
Per tant, quan parlem de bons hàbits i alimentació saludable, l’objectiu és afavorir un bon estat de salut, amb una alimentació òptima segons les nostres necessitats fisiològiques i el nostre moment vital.
En aquest curs veurem informacions i conceptes actualitzats, com a complement de tot allò que ja coneixem, amb propostes rellevants tant a nivell teòric com pràctic.

PROGRAMA
  1. Introducció:

  • Presentació del curs

  • Repàs i actualització de macro i micronutrients

  1. Absorció de nutrients:

  • Com millorar-ne l’absorció

  • Antinutrients

  1. Suport nutricional en diferents patologies:

  • Adaptacions alimentàries

  1. Conductes alimentàries:

  • Què són i com afrontar-les

  1. Sistemes corporals:

  • La cura a través de l’alimentació

  1. Salut intestinal:

  • Microbiota

  • Probiòtics i prebiòtics

  1. Intoleràncies alimentàries:

  • Les més prevalents actualment

  1. Envelliment:

  • Mantenir-se jove a qualsevol edat

  1. Alimentació a l’esport:

  • La importància dels nutrients adequats

  1. Suplements, plantes i aliments específics:

  • Novetats i actualització

  1. Higiene i conservació dels aliments

  • Com manipular, conservar i emmagatzemar els aliments

Bibliografia General

El contingut bibliogràfic s’anirà ampliant segons el tema a tractar. S’inclouran referències a pàgines web, estudis científics, documentals i xerrades.
Bibliografia de referència:
Krause-Dietoterapia, editorial Elsevier-Masson (2008)
Universidad de Barcelona. Tablas composición alimentos, editorial McGraw-Hill
Olga Cuevas. El equilibrio a través de la alimentación, editorial Autor-Editor (1999)
Jean Carpenter. Los alimentos medicina milagrosa, editorial Amat (2015)
Patrick Holford. Nutrición optima, editorial Robinbook (2010)
Trastornos conducta alimentaria, editorial Masson (2003)
Jean Seignalet. La alimentación la tercera medicina, editorial RBA Libros (2016)
Felipe Hernández. Antienvejecimiento con nutrición ortomolecular, editorial RBA (2015)
M.Gonzalez Gros, Nutrición Deportiva editorial Panamericana (2020)
VVAA. – Introducción a la nutrición humana, editorial Acribia (2005)

Hores lectives:

30 hores

Dies i hora:

Dimecres de 18:00 a 20:00 horas

Calendari:

Febrer: 14, 21, 28
Març:
6, 13, 20
Abril:
3, 10, 17, 24
Maig:
8, 15, 22, 29
Juny:
5

Lloc:

UNED Sant Boi de Llobregat
Edifici l’Olivera
Plaça Montserrat Roig, 1 1ª planta
088306 Sant Boi de Llobregat

 

Idioma:

Castellà

Ponent:

Roser Masobé. Professora-tutora d’UNED Sènior de Sant Boi de Llobregat

Inscripció:

Devolució de l’import de la inscripció: es farà la devolució de l’import per motius imputables al Consorci, per manca de matrícula, i per a qualsevol altre tipus de devolució caldrà presentar la petició degudament justificada.

Tornar a oferta Sènior

Més informació al Centre:

UNED Sant Boi de Llobregat
Edifici l’Olivera
Plaça Montserrat Roig, 1 1ª planta
088306 Sant Boi de Llobregat
info@santboi.uned.es