Select Page

Em cuido, m’estimo

“L’amor a un mateix és el punt de partida del creixement de la persona
que sent el valor de fer-se responsable de la seva pròpia existència”
 Viktor Frankl

L’autoestima o l’art d’estimar-nos, de cuidar-nos, de tractar-nos bé, és una necessitat bàsica i, alhora, una de les grans lliçons oblidades de la vida.
Deia Abraham Maslow que “la satisfacció de la necessitat d’autoestima condueix a sentiments d’autoconfiança, vàlua, força, capacitat i suficiència, de ser útil i necessari en el món”. És per això que volem, amb aquest curs, donar un primer pas en la meravellosa aventura de conèixer-nos, de (re) descobrir-nos, d’acceptar-nos, de respectar-nos, de valorar-nos i de cuidar-nos, per aconseguir estimar-nos com ens mereixem.
En aquest curs desvetllarem quins misteris s’amaguen sota el concepte de autoestima i aprendrem posar consciència en la relació que mantenim amb nosaltres mateixos/xes. Treballarem eines molt significatives comprometre’ns amb la cura personal i tot el que nodreix, potencia i protegeix l’autoamor. Així com, també identificarem quins són els factors que el fan perillar i aprendrem estratègies que ens ajudin a gestionar-los adaptativament.
I, per poder gaudir d’aquesta enriquidora aventura, aquest curs serà eminentment pràctic i dinàmic, combinant pinzellades teòriques amb experiències vivencials, tant a nivell personal com grupal.

Objectius:

• Definir i redefinir el concepte d’autoestima i personalitzar-lo segons les nostres necessitats.
• Treballar la Intel·ligència Emocional interpersonal i l’autoconeixement descobrint quines són les nostres capacitats, habilitats i potencialitats.
• Aprendre recursos, tècniques i estratègies per cuidar-nos dia a dia de manera conscient, respectuosa i amorosa.
• Fer del benestar personal el nostre propòsit vital. Comprometre’ns de manera efectiva amb l’autocura per estimar-nos a través de l’acció conscient.

Adreçat a:

L’art de cuidar-nos i estimar-nos és una necessitat bàsica i imprescindible que, sovint, desatenem. Per això, aquest curs està pensat per totes aquelles persones que volen reconnectar amb elles mateixes mitjançant l’autoconeixement i l’autocura, recuperant la coherència entre emocions, pensaments i acció. Quan em cuido, m’estimo. Quan m’estimo, lidero la meva vida.

PROGRAMA

1. Presentació. Introducció al curs: definició d’autoestima, consideracions importants i tipologies. Autoestima sana. Test de Rosenberg: autoavaluació de la nostra autoestima
2. Emocions: Intel·ligència Emocional intrapersonal i autoconeixement.
3. Pensaments: el diàleg intern i com cuidar-nos cuidant dels nostres pensaments.
4. Acció coherent: sincronitzar emoció, pensament i acció per liderar la nostra vida.
5. Autocura i benestar personal: recursos, tècniques i estratègies concretes per cuidar-nos i estimar-nos de manera activa.
6. Comprometre’ns amb el benestar personal: pla d’acció per cuidar-nos i estimar-nos. Tancament del curs.

Idioma:

Català/Castellà

Modalitat presencial

Hores lectives:

9 hores

Dia i hora:

Dijous de 10:30 a 12:00 hores

Calendari:

Març: 7, 14 i 21
Abril: 4, 11 i 18

Lloc:

Casal de Barri Ciutat Cooperativa-Molí Nou
Carrer Pau Casals, 7
08830 Sant Boi de Llobregat,

Ponent:

Beatriz López González. Educadora social i terapeuta psicoemocional

Inscripció:

Devolució de l’import de la inscripció: es farà la devolució de l’import per motius imputables al Consorci, per manca de matrícula, i per a qualsevol altra tipus de devolució caldrà presentar la petició degudament justificada

 

Tornar a oferta d’activitats

Més informació al Centre:

UNED Sant Boi de Llobregat
Equipament municipal L’Olivera
Pl. Montserrat Roig, 1 1a planta
08830 Sant Boi de Llobregat
info@santboi.uned.es